Ditt boende

Om husen

Området omfattar 20 bostäder fördelade på 10 parhus i bostadsrättsföreningen Solgläntan

Husen har uppförts i 1,5-plan som parhus med prefabricerade isolerade betongelement. Detta ger både kvalitetskänsla och bidrar till låga driftskostnader samt minimalt underhåll. Fasadputsen är vit och på taket finns svarta betongpannor samt underhållsfria fönster med isolerglas. Både entréplan och plan 2, som även detta är av betong, har komfortabel vattenburen golvvärme. Den isolerade betongväggen som skiljer bostäderna åt gör att du och din granne inte störs av varandra.

Bostaden

Med väl genomtänkta planlösningar och 6 till 7 rum och kök får även den stora familjen plats här. Bostadsytan varierar från ca 131 till 174 kvm och takhöjden invändigt är drygt 2,6 meter vilket ger en härlig rymd. Vardagsrum och kök har ett fint samspel mellan varandra. För mer avskildhet finns ett allrum på plan 2 där även den privata sovrumsavdelningen är samlad. Den största bostaden har även två sovrum i entréplan. Alla får god förvaring samt ett mindre utvändigt kallförråd. Från vardagsrummet går du direkt ut till din uteplats som ligger i bästa solläge.                                           

Interiör och inredning

Allmänt

I bostaden finns ett vackert parkettgolv i alla utrymmen förutom badrummen och en del av hallen som får klinker. Väggarna och taken har målats vita och innerdörrarna går i samma ton. Fönsterbänkarna i natursten bryter fint av mot de vita fönsterpartierna. Trappa av massivt trä med plansteg som följer det övriga golvets karaktär och under trappan har vi skapat ett värdefullt förrådsutrymme. Uppvärmningen sker via golvvärme och du slipper element framför varje fönster vilket underlättar din möblering.

Köket

Köket är platsen där vi tillbringar mycket tid med varandra och skall därför upplevas både praktiskt och trivsamt. Tillsammans med arkitekten har vi valt släta vita luckor och slitstarka bänkytor i laminat med underlimmad rostfri diskho. En tidlös och enkel design som passar att kombineras ihop med övriga inredningsfärger. Som standard finns även induktionshäll, spisfläkt, ugn, mikro, kyl, frys och diskmaskin i ditt kök så du kan använda det fullt ut. 

Badrum och tvätt

Det finns två badrum i varje bostad och dessa har klinkergolv samt helkaklade väggar som standard. På entréplan är det dusch och här finns också tvättmaskin och torktumlare placerade under en fin arbetsbänk. Det andra badrummet ligger på plan 2 och här kan du njuta av ett varmt bad i badkaret men har även duschmöjlighet. Inredningen och väggarna går i vitt medan golvet bryter av i en fin gråton. Golvvärmen ger dig en behaglig känsla varje gång du kliver in här.

Utemiljön runt din bostad

Din uteplats hamnar i sydväst så här får du många sköna soltimmar.  Generösa gräsytor samt trädgårdsförråd omger huset. Alla får minst en bilplats utanför sin bostad och med återvändsgator skapas ett lugn och ro. I direkt anslutning till området breder sig en fantastisk natur ut sig i form av både öppna ängar, vattendrag och skogspartier.

Närheten till det mesta

Väl hemma kan du låta bilen stå.  I Veberöd är det nämligen korta avstånd till det mesta och från din nya bostad kan du promenera eller ta cykeln till det mesta.

Några exempel på avståndet till:

  • skola, förskola, bibliotek, sporthall, fotbollsplan, ca 350 m
  • centrum med affärer och busshållplats m.m., ca 400 m
  • vårdcentral, ca 350 m
  • utomhusbad med pool, ca 900 m

Vill du ta bilen eller bussen för lite längre turer så har du till:

  • Lund, ca 17 km och vidare med tåg till flera orter
  • Malmö, ca 30 km, och vidare med tåg till Kastrups flygplats på ca 20 minuter
  • Helsingborg, ca 60 km
  • Sturups flygplats, ca 15 km

Ladda ner vår broschyr om projektet